Gastvrijheid zonder sterren

Gastvrijheid zonder sterren

Deze zomer gingen we met het gezin op vakantie naar Thailand. Een fantastisch vooruitzicht, een prachtig land, lieve mensen en gastvrijheid vanuit de tenen werd me verteld! We gingen een rondreis maken, het enige dat we hadden geboekt waren de vliegtickets en de eerste nachten in Bangkok. Wat een avontuur, we zien wel waar we terechtkomen.

Prachtige AirBNB-accommodaties
Het gevoel dat je je reis continue kunt aanpassen is spannend en maakt het heel bijzonder. Dat gevoel werd nog eens versterkt toen we op meerdere plaatsen onze AirBNB-accommodaties betrokken. Op heel bijzondere plekken overnachten zoals in Bangkok op de 19e etage van een enorm gebouw met een prachtig dakterras en een buitenkeuken. Een privé-appartement met een eigen strand inclusief bijbehorende hangmatten, een appartement met infinity pool. Fantastisch!

En de gastvrijheid dan?
Maar hoe zit dat dan met de gastvrijheid? Als hotello in hart en nieren stel je je natuurlijk toch die vraag. Gastvrijheid zit in heel kleine dingen en bij de boekingen bij AirBNB zit het vooral in de communicatie en afspraken die je maakt. Wij werden verrast door het gevoel van persoonlijke service, de mensen die het je écht naar het zin willen maken. Duidelijke informatie over de bereikbaarheid en praktische zaken, het gevoel dat de verhuurder echt zijn hospitality wil delen.
Unieke ervaringen dus, gevoel van gastvrijheid, maar dan zonder sterren!

Klant wil zelf de regie
De klant/consument vindt het tegenwoordig fijn om zelf regie te hebben en te houden, dat is duidelijk. Hoe kunnen we als facilitaire organisaties hierop inspelen? Hoe kunnen we de klant en aanbieder verder ontzorgen zodat iedere unieke ervaring ook echt gastvrij beleefd wordt?

Neem voor meer informatie contact op met Monique (monique@echtwaarmaken.nl of 06 51 10 61 51).

 

Relevante berichten

Top