Kracht van cocreatie: Klantrede 2017 (video)

De Klantrede 2017 is een initiatief van H3ROES en is ontstaan in Kasteel Woerden.

Op donderdagmiddag 8 december hebben meer dan 35 professionals uit diverse sectoren hun krachten gebundeld om de Klantrede 2017 op te stellen. De Klantrede is een jaarlijks overzicht van trends en ontwikkelingen, die door H3ROES wordt uitgebracht om ambitieuze professionals te helpen een volgende stap in de klantgerichtheid van hun organisatie te maken en daarmee bij te dragen aan de missie van H3ROES: Nederland klantgerichter maken.

‘Klantgerichtheid? Geen koud kunstje!’
Klantgericht ondernemen heeft misschien op het eerste gezicht weinig verrassingen meer te bieden.
In heel Nederland zijn professionals bijna dagelijks bezig met klantbeleving, klantreizen, persona, loyaliteitsprogramma’s, nieuwe manieren van klantinteractie of klantinzicht vergaren. Toch zijn er maar weinig organisaties waarbij de klant ook echt ervaart dat de aandacht die zij krijgen vanuit het hart komt. Er zijn bedrijven die klantgericht doen, maar er zijn ook bedrijven en instellingen die het echt zijn! Wat maakt het verschil en hoe kom je als organisatie voorbij het niveau van ‘het kunstje’ en bereik je het niveau van ‘kunde’? Daar ging het over in de Klantrede 2017.

Een indruk van de middag is te zien in onderstaande video.

Nieuwsgierig naar de Klantrede en geïnteresseerd in meer informatie? Download hier de Klantrede 2017 – H3ROES of neem contact met ons op voor een inspirerend gesprek!

 

Wil je vaker geïnspireerd worden op het gebied van klantgericht ondernemen? Schrijf je in voor onze H3ROES nieuwsbrief.


Auteur(s)

Relevante berichten

Top