Case Elan Wonen

Case Elan Wonen

Elan Wonen is een woningcorporatie die in de woonbehoeften van zo’n 20.000 mensen in Haarlem, Heemstede en Velsen voorziet. Zij doet dat met een bezit van rond de 8.000 woningen, winkels en bedrijfsruimten en de inzet van zo’n 90 enthousiaste medewerkers. Met de dienstverlening van Elan Wonen is niet veel mis, getuige het in bezit zijn van het KWH Huurlabel. Maar Elan Wonen wil meer.

Elan Wonen belooft ‘ruimte te geven’ aan haar klanten. Dat is niet alleen in fysieke zin een ruimte om te wonen, maar ook een ruimte om mee te denken, een ruimte om de woning en de dienstverlening daaromheen meer op eigen maat en naar eigen wens te krijgen. De term ‘klantgedrevenheid’ is in dit kader genoemd. Een corporatie die zich graag laat drijven, laat voortstuwen door de wensen van haar klanten en die een passie heeft, gedreven is, om daar invulling aan te geven.

De afgelopen jaren zijn meerdere initiatieven ondernomen om impulsen te geven aan klantgedrevenheid. Deze zijn echter naar de beleving van de organisatie zelf onvoldoende verbonden door één visie op en één begrip van klantgedrevenheid. Wat is onze gemeenschappelijk kijk daarop? Verstaan we er wel hetzelfde onder? En als het een begrip met vele verschillende invullingen is, gaat er dan niet veel energie verloren of bouwen we soms dan niet aan de verkeerde dingen?

Het besef dat rondom klantgerichtheid veel onduidelijkheid bestaat, is dus geboren. De ene medewerker meent al erg klantgericht te zijn als hij netjes de klant naar het volgende loket doorverwijst, de ander neemt de klantvraag over en rust niet voordat een oplossing op maat is gevonden. Als deze twee mensen toevallig collega’s binnen eenzelfde afdeling zijn, ontstaat ongewenste willekeur en een gespleten beeld van de organisatie bij de klant. Logisch dus, dat Elan Wonen helder begrip wil kweken over wat we nu precies klantgedrevenheid noemen.

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op voor een inspirerend gesprek!

 

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.


Auteur(s)

Relevante berichten

Top