If you could RESET THE WORLD …

Even terugspoelen naar januari…

Het jaar 2020 begon namelijk ontzettend boeiend. Samen met Ruud Tompot (Reset Your Brand) organiseerde H3ROES een tweetal inspiratietours onze de naam “FF Wakker Worden”. We waren, zo vonden wij, bijna onopgemerkt dit nieuwe decennium ingestrompeld. 2020 was het ‘eindpunt’ of de ‘stip op de horizon’ van veel toekomstvisies en ondernemingsplannen. Dus ja … even nadenken over wat er de komende 10 jaar op ons af zou gaan komen leek ons wel nuttig. Welke grote lijnen kunnen we ontdekken als we kijken naar hoe het anders kan en gaat? En waar beter dan in 010 konden we dat gaan zien en beleven? Voor de relaties van H3ROES  die erbij waren, vormden de tours een indrukwekkende doorkijk naar impactvol ondernemerschap in de (niet zo verre) toekomst en een uitgestrekte hand om het anders te gaan doen.

Maar anders doen, dat was in 2020 ineens geen dappere keuze meer. Voordat ook maar iemand zijn goede voornemens tot gerichte actie had omgezet, overkwam ons een wereldwijde ‘reset’, in de vorm van de coronapandemie. En natuurlijk is de blik dan volledig gericht op aanpassen, overleven, kijken wat nog wel kan en wat er even tijdelijk anders moet. Maar van een echte reset, in de zin van je organisatie klaarmaken voor de toekomst, is bijna nergens sprake geweest. Als er al plannen zijn gemaakt, dan was het vaak om kosten te besparen, te flexibiliseren en te automatiseren. Het is allemaal logisch als je de corona-storm en het tegenzittend economisch tij wilt kunnen overleven, maar het is ook slechts een overlevingstactiek en niet bepaald een duurzame strategische keuze.

De vraag, als de storm straks wat gaat liggen, is:

Hebben we iets geleerd van deze periode en wat gaan wij daar dan mee doen en waarom?

Daarvoor doen we vanuit H3ROES weer een beroep op Ruud. Hij startte in de coronatijd met enkele partners Reset The World op. Een initiatief dat erop gericht is mensen en bedrijven te laten nadenken over change en ze in beweging te krijgen. Ruud c.s. zijn er stellig van overtuigd dat niet alles anders moet en zal worden, maar wel dat zich nieuwe kansen voordoen.

RESET THE WORLD is in coronatijd een platform geworden waarop langs gesprekken met ruim 150 mensen en veel inspirerende voorbeelden van Coronadoeners, de wereld is geschetst waarin we nu leven, maar die ook inzichten heeft gegeven in hoe nu verder. Een wereld met prachtige verhalen van tandartsen, ambtenaren, worstverkopers, ondernemers en kunstenaars.

Reset YOUR World
Op 8 december is Ruud Tompot te gast tijdens het wekelijkse webinar Klantgericht Maatschappelijk Ondernemen (H3ROES i.s.m. CustomerTalk). Mis het niet en registreer je op http://bit.ly/inspireer_mij_wekelijks

Auteur(s)
Top