De reis van een held

Niet veel mensen zien zichzelf als held. Maar als je naar klassieke heldenverhalen en mythes kijkt, ontdek je dat het vaak de meest normale mensen zijn die zich tot held ontpoppen. Het is een soort ‘roeping’, die je pas ontdekt na een lange reis. Na meermalen met jezelf geconfronteerd te zijn en daardoor ontdekt te hebben waar jouw bijzondere kracht ligt en hoe je daarmee het verschil kunt maken. Van waarde kunt zijn voor anderen.

Net als bij veel veranderprocessen geldt ook hier dat het lonkend perspectief fantastisch is, maar de reis moeilijk, vol van gevaren en teleurstellingen. Joseph Campbell beschreef in zijn ‘The Hero with a Thousand Faces’ de monomythe van de held. Hij ontdekte een patroon in vele mythen en saga’s, in de verhalen die werden overgedragen over de hele wereld. Het is niet alleen een vlijmscherpe analyse die veel Hollywood-producenten en reclamemakers helpt om betere verhalen te vertellen, maar vooral een inspiratie voor het bereiken van succes in veranderprocessen. Het is zowel toepasbaar op individuele als collectieve veranderprocessen. Daarnaast biedt het houvast voor marketeers en serviceprofessionals. De verschillende toepassingsmogelijkheden bespreek ik in dit artikel, waarin we eerst kennis maken met de dynamiek van ‘de reis van de held’.

Wil je meer weten? Lees het volledige artikel: De reis van een held

Of neem contact op met Rob voor een inspirerend gesprek!

rob@H3ROES.NL,  06 24 24 53 85. 

Rob Beltman

Share:

Meer blogs

Hoe het niet ‘heurt’ en hoe het ook kan

Net als bij regulier ondernemen vraagt ook maatschappelijk ondernemen om het zien van kansen, daar waar anderen soms alleen maar problemen, risico’s of ellende zien. Maar het kan ook behoorlijk fout gaan.

KiK-starter

Klantgerichtheid in Kaart met KiK-starter Hoe goed heb jij de integrale klantgerichtheid van je organisatie voor elkaar? Waar ligt het grootste verbeterpotentieel? Op welke punten

boek Gewoon Geweldig over klantgerichtheid bij woningcorporaties

Boek ‘Gewoon Geweldig’

Boek Gewoon Geweldig gelanceerd Speciaal voor woningcorporaties schreef Rob Beltman het boek ‘Gewoon Geweldig – extreme klantgerichtheid bij woningcorporaties’. Het boek verscheen onlangs en is

Stuur ons een bericht

MAAK EEN AFSPRAAK

Vul je gegevens in en we nemen snel contact op!

Skip to content